BEREIDING

CHRISTMAS

DINNER

at HOME

BEREIDING

CHRISTMAS

DINNER

at HOME

Hieronder lees je de duidelijke bereidingswijze van alle gerechten uit ons kerstmenu. Kijk wat jij besteld hebt en lees hoe je dit makkelijk klaar kunt maken!

 

Voorgerechten

 

 

Kerst met MADONNA - bbq zalm

BBQ ZALM (1)

(zalm, spuitzakje kerriemayonaise, komkommer, kaaskrokantje & kleine plantjes)

Pak het bord dat je gekozen hebt voor het voorgerecht (een plat bord is het mooist) en leg alle ingrediënten bij elkaar binnen handbereik. Haal de zalm voorzichtig uit het zakje en leg deze in het midden van het bord. Knip van het spuitzakje een puntje af. Verdeel 5 stippen kerriemayonaise over de zalm. Maak de stippen ongeveer zo groot als een knikker. Dep de komkommerballetjes af en verdeel deze over de zalm. Breek het kaaskrokantje in stukjes en leg deze schuin omhoog in de stippen. Garneer met de kleine plantjes. Je bent nu klaar om het gerecht uit te serveren.

 

 

Kerst met MADONNA - vitello tonnato

VITELLO TONNATO (2)

(dungesneden kalf, spuitzakje met tonijnmayonaise, geschroeide tonijn, rucola & gefrituurde kappertjes / zelf toevoegen: olijfolie, zout & peper)

Pak het bord dat je gekozen hebt voor het voorgerecht (een plat bord is het mooist) en leg alle ingrediënten bij elkaar binnen handbereik. Haal de kalf met de twee plastic folies uit de verpakking en verwijder de folie aan de bovenkant. Pak de kalf met het overgebleven folie voorzichtig op en keer deze in een vloeiende beweging om op het bord. De onderste folie ligt nu bovenop en kun je verwijderen. Knip een klein puntje van het zakje tonijnmayonaise af en verdeel de mayonaise d.m.v. stippen of strepen over de kalf. Leg de plakjes tonijn dakpansgewijs in het midden neer. Breng nu de tonijn en kalf op smaak met zout en peper (de kappertjes zijn ook zout, dus voorzichtig). Verdeel de rucola over het bord en strooi de kappertjes eroverheen. Besprenkel met wat olijfolie en je bent klaar om het gerecht uit te serveren.

 

 

Kerst met MADONNA - burrata

BURRATA (3)

(burrata in vocht, spuitzakje pompoencrème, geroosterde pompoen, gepofte tomaten & tak basilicum / zelf toevoegen: olijfolie, zout & peper)

Pak het bord dat je gekozen hebt voor het voorgerecht (een wat dieper bord is het mooist) en leg alle ingrediënten bij elkaar binnen handbereik. Haal de burrata zonder vocht voorzichtig uit de verpakking en leg deze in het midden van het bord. Knip een punt van het spuitzakje pompoencrème af en spuit drie mooie doppen naast de burrata. Leg de drie geroosterde stukken pompoen schuin op de crème en leg de gepofte tomaatjes hiertussen. Garneer met wat blaadjes basilicum. Breng op smaak met zout en peper en wat olijfolie. Je bent nu klaar om het gerecht uit te serveren.

Tip!
Haal de soep voor het tussengerecht alvast uit de koelkast en giet voorzichtig in een pannetje.

Tussengerechten

 

 

Kerst met MADONNA - pomodorisoep

POMODORISOEP (5)

Pak het bord dat je gekozen hebt voor het tussengerecht (een diep bord of kom is het mooist). Giet de soep in een geschikte pan en verwarm al roerend op laag vuur. Zodra de soep warm is, schenk je het voorzichtig in het bord of de kom. Je bent nu klaar om het gerecht uit te serveren.

Kerst met MADONNA - bospaddenstoelensoep

 

BOSPADDENSTOELENSOEP (4)

Pak het bord dat je gekozen hebt voor het tussengerecht (een diep bord of kom is het mooist). Giet de soep in een geschikte pan en verwarm al roerend op laag vuur. Zodra de soep warm is, schenk je het voorzichtig in het bord of de kom. Je bent nu klaar om het gerecht uit te serveren.

Tip!
Haal alle ingrediënten voor de hoofdgerechten alvast uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Laat de ravioli in de vriezer liggen.
Zet alvast een pan heet water op laag vuur. Heb je tonijn? Verwarm de oven dan voor op 180 graden. Heb je ravioli’s? Zet daar dan een aparte pan met heet water voor op laag vuur.
De borden voor de hoofdgerechten kun je verwarmen door ze op +/- 80 graden 10 minuten in de oven te zetten.

 

 

 

Hoofdgerechten

 

 

Kerst met MADONNA - sukade

KALFSSUKADE (6)

(kalfssukade, pastinaakstamppot & paddenstoelen)

Leg alle ingrediënten bij elkaar binnen handbereik en verwarm eventueel het bord in de oven op 80 graden. Verwarm de zak met de sukade gedurende 15 minuten in een pan met heet – niet kokend – water. Als de sukade 5 minuten in het water ligt, voeg je de zak met pastinaakstamppot toe (mocht je ook tonijn hebben, voeg de zak met pastinaakcrème van de tonijn dan ook toe). Na 5 minuten voeg je de zak met paddenstoelen toe. Na weer 5 minuten zijn de 15 minuten voorbij en haal je alle zakjes uit het water. Maak ze voorzichtig open. Haal je warme bord uit de oven, leg de pastinaakstamppot in het midden van het bord. Haal de sukade voorzichtig met een lepel uit het zakje en leg deze in het midden van de pastinaakstamppot neer. Schep een paar lepels sukadejus over het vlees en garneer met de paddenstoelen. Je bent nu klaar om het gerecht uit te serveren.

Kerst met MADONNA - gegrilde tonijn

GEGRILDE TONIJN (7)

(gegrilde tonijn, pastinaakcrème, groene asperges & antoboise / zelf toevoegen: olijfolie, zout & peper)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alle ingrediënten bij elkaar binnen handbereik. Smeer, ter voorkoming van vastplakken, wat olie op een platte ovenplaat en leg de tonijn erop. Verwarm de zak met pastinaakcrème gedurende 10 minuten in een pan met heet – niet kokend – water (mocht je ook sukade hebben, voeg de zak met pastinaakstamppot van de sukade dan ook toe). Als de pastinaakcrème 2 tot 4 minuten in de pan ligt, doe je de ovenplaat met de tonijn 6 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg daarna de zak met asperges en het zakje antiboise aan de pan met water toe. Als de 10 minuten voorbij zijn haal je alle zakjes uit het water en maak je ze open. Pak een (warm) bord. Leg de pastinaakcrème in het midden van het bord, maak hier met de bolle kant van een lepel een veeg in en leg de asperges daaroverheen. Haal de tonijn uit de oven en leg deze op de asperges. Schep met een lepel de antiboise over de tonijn. Garneer met een snufje zout en peper en je bent klaar om het gerecht uit te serveren.

Kerst met MADONNA - ravioli

RAVIOLI (8)

(ravioli, salieboter, Parmezaanse kaas & rucola)

Leg alle ingrediënten bij elkaar binnen handbereik en verwarm eventueel het bord in de oven op 80 graden. Breng een pan met ruim water zachtjes aan de kook. Voeg de ravioli bevroren aan het water toe en schep ze voorzichtig rond, zodat ze niet aan de bodem van de pan plakken. Zet het vuur wat lager en kook de ravioli in 3,5 tot 4 minuten gaar. Smelt ondertussen de salieboter zachtjes in een pannetje. Schep de ravioli als ze klaar zijn voorzichtig door de boter. Pak het voorverwarmde bord en giet de ravioli met de botersaus in het bord. Garneer met de rucola en Parmezaanse kaas. Je bent klaar om uit te serveren.

Tip!
Haal de desserts alvast uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

Desserts

 

 

Kerst met MADONNA - tiramisu

TIRAMISU (9)

De tiramisu is klaar om op een bordje te zetten en uit te serveren. Kies dus een mooi bord uit en zet de tiramisu hierop.

Kerst met MADONNA - limoentaartje

LIMOENTAARTJE (10)

Het limoentaartje is klaar om op een bordje te zetten en uit te serveren. Kies dus een mooi bord uit en zet het limoentaartje hierop.

Kerst met MADONNA - pompoen/kardemomtaartje

VEGAN POMPOEN/KARDEMOMTAARTJE (11)

Het vegan pompoen/kardemomtaartje is klaar om op een bordje te zetten en uit te serveren. Kies dus een mooi bord uit en zet het taartje hierop.

Kindermenu

 

POMODORISOEP

Pak het bord dat je gekozen hebt voor het tussengerecht (een diep bord of kom is het mooist). Giet de soep in een geschikte pan en verwarm al roerend op laag vuur. Zodra de soep warm is, schenk je het voorzichtig in het bord of de kom. Je bent nu klaar om het gerecht uit te serveren.

 

PIZZA MARGHERITA

Bak de pizza 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal de pizza uit de oven, leg op een bord en snij in stukken.

 

CHOCOLADEMOUSSE

Spuit de chocolademousse in een glas of schaaltje en garneer met de knettersuiker, chocolade en spikkels.

 

 

(Glutenvrij) brood

Maak het brood een beetje vochtig en verwarm 5 minuten in de oven op 180 graden.

Fijne Kerst & eet smakelijk!

 

 

Voor Oud & Nieuw hebben we een heerlijke borrelbox samengesteld.
Zien wat hierin zit? Klik hier.