BEREIDING

HALF BAKED

GERECHTEN

Bereiding

half baked

gerechten

Een aantal van onze gerechten zijn naast ‘ready to eat’ ook ‘half baked’ te bestellen. Handig als je bijvoorbeeld ook een voorgerecht bestelt. Daarnaast zitten er in de borrelbox wat gerechten die nog even afgemaakt moeten worden. Lees hieronder hoe je deze ‘half baked’ gerechten en de gerechten uit de borrelbox bereidt. Scroll naar beneden voor de benodigde bereiding.

POMODORISOEP

Giet de soep in een geschikte pan en verwarm al roerend op laag vuur. Zodra de soep warm is, schenk je het voorzichtig in een bord of kom.

 

PIZZA MARGHERITA

(pizzabodem, tomaatjes & basilicum)
Bak de pizzabodem 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Garneer af met tomaatjes en basilicum.
Tip! Snij de pizzabodem voordat je de overige ingrediënten erop doet.

 

PIZZA PROSCIUTTO

(pizzabodem, prosciutto, truffelmoyonaise, parmezaan & rucola)
Bak de pizzabodem 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Verdeel de prosciutto over de pizza en doe de truffelmayonaise en de parmezaan daaroverheen. Garneer af met rucola.
Tip! Snij de pizzabodem voordat je de overige ingrediënten erop doet.

 

PIZZA BURRATA

(pizzabodem, burrata, salami, tomaatjes, rucola & chili-olie)
Bak de pizzabodem 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Leg na 4 minuten de burrata in het midden van de pizza en bak deze mee. Garneer af met salami, tomaatjes en rucola. Giet tot slot de chili-olie over de burrata.
Tip! Snij de pizzabodem met de burrata voordat je de overige ingrediënten erop doet.

 

BISTECCA

(bistecca, witlof, gepofte tomaat & sjalottenjus)
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een pan met water op het vuur. Haal de bistecca uit de verpakking en bak beide kanten goudbruin in een koekenpan. Haal uit de pan en leg op een bord samen met de witlof en tomaat. Verwarm het zakje saus gedurende 5 minuten in de pan met heet – niet kokend – water. Schuif het bord met de bistecca, witlof en tomaat in de oven en verwarm 5 minuten. Na 5 minuten haal je de bistecca uit de oven en snijd je deze in dunne plakken. Leg op een bord en overgiet met de saus.

 

KIPPETJE

(kip, zoete aardappel, citroen & spinazie)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de kip met de zoete aardappel in het aluminiumbakje gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met citroen en spinazie. Je bent nu klaar om te genieten.
Tip! Zet de laatste 2 minuten de oven op grillstand, zodat de kip lekker knapperig wordt.

 

GEGRILDE TONIJN

(tonijn, caponata)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alle ingrediënten bij elkaar binnen handbereik. Smeer, ter voorkoming van vastplakken, wat olie op een platte ovenplaat en leg de tonijn erop. Verwarm de zak met caponata gedurende 8 minuten in een pan met heet – niet kokend – water. Bak de tonijn 6 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven. Pak een (warm) bord en haal de zakjes uit het water. Haal de tonijn uit de oven en leg deze op het bord. Schep met een lepel de caponata over de tonijn. Garneer met een snufje zout en peper en je bent klaar om het gerecht uit te serveren.

 

RAVIOLI

(ravioli, salieboter, parmezaan & rucola)
Leg alle ingrediënten bij elkaar binnen handbereik. Breng een pan met ruim water zachtjes aan de kook. Voeg de ravioli bevroren aan het water toe en schep ze voorzichtig rond, zodat ze niet aan de bodem van de pan plakken. Zet het vuur wat lager en kook de ravioli in 3,5 tot 4 minuten gaar. Smelt ondertussen de salieboter zachtjes in een pannetje. Schep de ravioli als ze klaar zijn voorzichtig door de boter. Pak een bord en giet de ravioli met de botersaus in het bord. Garneer met de rucola en parmezaan en je bent klaar om uit te serveren.
Tip! Verwarm je bord 10 minuten in de oven op 80 graden.

 

RISOTTO

(risotto, burrata, parmezaan & rucola)
Verwarm de zak met de risotto gedurende 10 minuten in een pan met heet – niet kokend – water. Pak een bord, knip de zak met risotto open en leg dit op je (warme) bord. Haal de burrata uit het vocht en leg in het midden van de risotto. Garneer met de parmezaan en rucola.
Tip! Verwarm je bord 10 minuten in de oven op 80 graden.

 

MELANZANE

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de melanzane in het aluminium bakje gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven. Je bent nu klaar om te genieten.
Tip! Zet de laatste 2 minuten de oven op grillstand, zodat de kaas lekker knapperig wordt.

 

GROENTE VAN HET SEIZOEN

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm de groente gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de oven op grillstand en grill de groente nog 2 a 3 minuten.

 

GROENE ASPERGES

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm de asperges met de parmezaan gedurende 6 minuten in de voorverwarmde oven. Zet na 6 minuten de oven op grillstand en grill de asperges nog 2 minuten.

 

MADONNA BORRELBOX

(brood met olijfolie en augurk, bruschetta’s met diverse dips, buratta, gedroogde ham, tonijn tataki, broodstengels met kerriedip, nacho’s met tomatenrelish, spicy popcorn & olijven)
Bereiding brood: Maak het brood een beetje vochtig en verwarm 5 minuten in de oven op 180 graden.
Bereiding nacho’s: beleg de nacho’s met de crème fraîche en cheddar. Verwarm het bakje 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Serveer de tomatenrelish er koud bij.
Tip! Varieer naar hartenlust alle dipjes met het brood, de bruschetta’s en de broodstengels.

 

EET SMAKELIJK!